My Silence

My Silence
BOKEH#009
ISBN 978-952-69504-4-0
2021

Tekijä Mika Taanila
Graafinen suunnittelu Antti Nylén ja Mika Taanila
Tulostus ja sidonta Antti Nylén

Liimasidottu kirja, 104 s.
Sisus Multicopy 160 g/m2, Folia tonpapier 130 g/m2
Kansi Performa Brilliance 200 g/m2

140 x 206 x 11 mm

Editio 100 kpl

My Silence on Mika Taanilan kirjamuotoinen teos, joka perustuu Louis Mallen elokuvan My Dinner with André (1981) käsikirjoituksen kirjana julkaistuun versioon. My Silencen edeltäjiä ovat Taanilan aiemmat teokset, yksikanavainen videoinstallaatio My Silence (2013) ja A4-arkeista näyttelytilan seinälle rakennettu “ruudukko” My Silence (on paper) (2015).

Kokeellinen, “redusoitu” videoteos on tehty Louis Mallen elokuvasta leikkaamalla pois kaikki sellaiset ruudut, joiden aikana kuullaan puhetta. Dialogia on kyseisessä elokuvassa paljon; elokuvahistoriassa My Dinner with André tunnetaan nimenomaan Wallace Shawn’n ja André Gregoryn kirjoittamasta monitasoisesta vuoropuhelusta ja monologeista. Elokuvan kesto on 106 minuuttia, videoteoksen vain 12 minuuttia ja 45 sekuntia.

Mitä oikeastaan tapahtuu, kun tietystä elokuvasta ottaa pois sen kaikkein tärkeimmän yksittäisen elementin?

Nyt käsillä oleva Bokeh-julkaisu, niin ikään nimeltään My Silence, on paperi-installaation pidemmälle viety toisinto: elokuvan käsikirjoituksesta tehdyn kirjan sivut on kopioitu niin, että kaikki dialogi on pyyhitty pois. Jäljellä ovat vain repliikkien avaukset ja toiminnan kuvaukset. Galleriainstallaatiossa nämä sivut oli kiinnitetty seinälle, nyt niistä on tehty tavallinen selattava kirja. Sivumäärä on luonnollisesti sama kuin alkuperäisessä pokkarijulkaisussa (My Dinner with André: A Screenplay by Wallace Shawn and André Gregory. An Evergreen Book. Grove Weidenfeld: New York 1981).

Kirja sisältää videoteoksen katselulinkin.

Liimaselkäisen, käsityönä valmistetun kirjan editio on 100 kappaletta.

Teos on myytävänä Bokeh-kaupassa.

Liity postituslistalle